Voedingsadvies dat bij jou past

Want iedereen is uniek en geen lichaam hetzelfde!

Weet je niet goed welke voedingsstoffen gezond voor je zijn? Vind je het lastig om jezelf te motiveren? Heb je klachten die specifieke voedingskundige aandacht vergen? Wil je een gezonde leefstijl op lange termijn vasthouden, maar verval je steeds in oude patronen? Dan kan mijn voedingsadvies je helpen!

Wat kun je verwachten?

Mijn uitgangspunt is wat ik noem: 'gebalanceerd genieten'. Hiermee bedoel ik zorgen voor een gezonde balans tussen voeding, beweging en ontspanning. Op basis van jouw wensen en behoeften stel ik een advies samen voor gezonde voeding die past binnen jouw eigen leefstijl, of die van je kind. Voeding maakt immers een belangrijk deel uit van een mensenleven en het is boven alles belangrijk dat eten leuk blijft. Dat begrijp ik als geen ander!


Ik vind het belangrijk dat je blijvende verbetering boekt in hoe je je voelt. Daarom is mijn begeleiding erop gericht dat je zélf je leefstijlverandering maakt. Ik werk dan bij voorkeur ook niet met weekmenu’s, maar leer jou waar jouw knelpunten zitten in je voeding en leefstijl en hoe je je mindset kunt veranderen waar nodig. Dat doe ik op basis van praktische handvatten waar je zelf goed mee uit de voeten kunt.


Ik neem graag de tijd voor mijn consulten en voor de begeleiding. Bij mij geen quick fix, maar een op-maat-gesneden goede aanpak waarmee je echt de oorzaak van je klachten gaat aanpakken. Iedereen is namelijk uniek en geen lichaam hetzelfde!

  De voordelen:

Geen quick fix, maar handvatten voor blijvend resultaat

Persoonlijk advies op maat, gebaseerd op jouw unieke situatie

Praktische handvatten die aanpassingen aan je voeding en leefstijl LEUK maken

Geen focus op wat niet mag, maar juist wat wél mag

Een luisterend oor en een hart onder de riem

Voor wie is het?

Kinderen

Ik help kinderen bij diverse voedingsvraagstukken, van voedselovergevoeligheid tot gewichtsproblemen. 

Zwangeren

Voor, na of tijdens de zwangerschap help ik vrouwen met de juiste voeding optimaal voor hun kind te kunnen zorgen.

Volwassenen

Ik geef voedingsadvies aan volwassenen met voedings-gerelateerde problematiek of een algemene wens tot gezonder leven.

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Consulten vinden plaats op locatie in Amsterdam (Oost) of Haarlem. Online coaching behoort ook tot de mogelijkheden.


Iedereen is uniek. Daarom is iedere begeleiding maatwerk. Voorafgaand aan het eerste gesprek ontvang je een intakeformulier en wordt gevraagd om je voeding een aantal dagen bij te houden. Zo ben ik goed voorbereid op jouw komst en je hulpvraag. Om een goed persoonlijk advies op te kunnen stellen, neem ik de tijd voor je. Het eerste consult duurt dan ook ca. 1-1.5 uur. Hierin wordt navraag gedaan over je gezondheid, eetgedrag, leefstijl en wordt aan de hand van je hulpvraag een persoonlijk advies opgesteld. 


Direct na het eerste gesprek, of binnen een week, ontvang je het adviesplan waarmee je aan de slag gaat. Een vervolgafspaak is qua termijn per persoon verschillend en wordt gemaakt op basis van jouw wensen en de beoogde te behalen doelen. Tussentijds ben ik altijd bereikbaar voor het stellen van vragen of wanneer je vastloopt of gewoon even een motiverende oppepper nodig hebt. Vervolgafspraken kunnen variëren qua tijdsduur, dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie, hulpvraag en het verloop. 

Tarief en vergoeding

Tarief

Het aantal benodigde consulten is afhankelijk van de hulpvraag. Gemiddeld zijn er voor een goede opstart ca. 4 consulten nodig, verspreid over 3-6 maanden. Voor meer informatie of voor het bepalen welke optie voor jou het meest geschikt is, kun je contact opnemen of een gratis kennismakingsgesprek plannen.


 • Kennismakingsgesprek (15 minuten):                                    gratis
 • Intake (ca. 1-1.5 uur):                                                                  90,-
 • Voedingsplan op maat (uitgebreid):                                       60,-
 • Weekmenu op maat incl. variatie + advies:                           200,-
 • Vervolgconsult lang:                                                                 45, 
   • Vervolgconsult kort:                                                                  30,-
   • Kort weegconsult:                                                                     15,-

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden geannuleerd indien je onverwachts verhinderd bent. Lukt dit niet, dan ben ik helaas genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door je zorgverzekeraar.


Voor meer informatie omtrent tarief en vergoeding verwijs ik je graag naar de algemene voorwaarden. 


Vergoeding
Dieetadvisering wordt vergoed vanuit de basiszorg voor 3 uur per kalenderjaar, waarbij het wettelijke verplichte eigen risico geldt (met uitzondering voor kinderen tot 18 jaar!). Ben je aanvullend verzekerd, dan krijg je in sommige gevallen extra uren vergoed. De diëtist is per 1 september 2011 direct toegankelijk, maar om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je bij enkele zorgverzekeraars nog een verwijsbrief van een (huis)arts nodig. Voor de juiste informatie rondom vergoeding raadpleeg je je polis of neem je contact op met je zorgverzekeraar.

Diëtistenpraktijk Foodsz heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract, met uitzondering van OHRA, CZ en Deltalloyd. Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk om bij je zorgverzekeraar na te gaan of de praktijk een contract heeft en in hoeverre de consulten worden vergoed. Indien de praktijk geen contract heeft met de zorgverzekeraar, ontvang je de factuur na ieder consult en kun je deze factuur indienen. Gemiddeld wordt er 75% per consult vergoed.