Kind en voeding

Gezonde (op)voeding is de basis voor de toekomst 

Ruim 7 jaar ervaring

Met specialismen in overgewicht, darmklachten en orthomoleculaire kindervoeding

Intensieve begeleiding

Ik zet jouw kind altijd op de eerste plaats en neem de tijd die nodig is

Vergoed (indien gewenst)

Als diëtist worden mijn diensten (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar

Ik help kinderen bij:

  • Darmklachten (prikkelbare darm, obstipatie, diarree) & voedselovergevoeligheid
  • Kieskeurig eetgedrag 
  • Orthomoleculaire kindervoeding
  • Overgewicht (Lekker Puh!!! methode) 

Tijdens de verschillende levensfasen van een kind kunnen diverse voedingsvraagstukken opspelen. Bij Foodsz kun je terecht voor voedingsadvies en -begeleiding. Hierbij pas ik verschillende specialismen toe, passend bij de individuele hulpvraag. Zo werk ik onder andere met het FODMAP dieet bij prikkelbare darm syndroom, de methode van Lekker Pûh!!! bij overgewicht, orthomoleculaire kindervoeding en elemininatie- en provocatiediëten om intoleranties te achterhalen. 

Door de begeleiding met het Lekker Puh!!! traject zit ik weer lekker in mijn vel! 

Roosje

Met de voedingsadviezen van Sandra is mijn kind buikpijn-vrij. We hebben een heel ander kind: bedankt Sandra!

Familie Leenders 

Sandra heeft ons geholpen om onze zoon van 7 meer te laten eten. Op een laagdrempelige en speelse wijze zijn wij een traject gestart en naast het feit dat hij nu meer durft te proeven, is ook zijn gewicht toegenomen; op een gezonde manier, zoals wij ook gevraagd hadden. Fijne begeleiding! 

Familie de Mooij

Ik werk met de volgende specialisaties:

Lekker Puh!!! Methode

Foodsz werkt met de Lekker Pûh!!! Methode. Deze methode is speciaal voor kinderen en jongeren van 5 t/m 18 jaar en motiveert jongeren om zelf te kiezen voor goed, veel en gezond eten. De betrokkenheid van ouders of verzorgers hierbij is van groot belang. Je krijgt niet alleen adviezen over voeding, maar ook over leefstijl. Het is niet moeilijk of ingewikkeld, en makkelijk in te passen in je dagelijks leven.


Intensieve begeleiding

De individuele begeleiding van Lekker Pûh!!! is zeer intensief. Verschillende zorgverzekeraars erkennen inmiddels de kwaliteit van Lekker Pûh!!! en vergoeden (gedeeltelijk) het langdurige begeleidingstraject. Daarnaast verwijzen steeds meer kinderartsen de kinderen door naar een consulente van Lekker Pûh!!! in de buurt. De methode van Lekker Pûh!!! is ook sterk in het opbouwen of hervinden van het zelfvertrouwen. Daarvoor is ‘Het boek over jezelf’ ontwikkeld, waarin het kind na ieder consult een huiswerkopdracht maakt. Op een manier die past bij zijn leeftijd, leert het kind met bepaalde situaties om te gaan zonder zijn of haar unieke identiteit te verliezen. Je kind zal positief verbaasd zijn over zijn eigen kunnen! Door ‘Het boek over jezelf’ ontdekt het kind zijn eigen sterke kanten en bijzondere persoonlijkheid. In combinatie met de wil om gezond te eten, te durven spelen, regelmatig te bewegen en te sporten vormt zich een zelfverzekerde basis voor een optimaal leven, met het juiste gewicht en volop levenslust!


Elk kind gun je een vrolijke jeugd en een gezonde toekomst. Samen komen we er echt wel uit!

Darmklachten: prikkelbare darm syndroom

Ik ben gespecialiseerd in het FODMAP dieet bij het prikkelbare darm syndroom. Omdat ieder kind uniek is, zal ik altijd advies op maat geven. Indien gewenst, kan dit advies ook gecombineerd worden met inzichten van uit de orthomoleculaire geneeskunde. Foodsz is gespecialiseerd in orthomoleculaire darmtherapie.

Orthomoleculaire kindervoeding

Diëtistenpraktijk Foodsz is ook gespecialiseerd in orthomoleculaire kindervoeding. Hierbij wordt gekeken naar disbalans in het lichaam bij klachten zoals ADHD, acné, allergiëen, astma, eczeem en chronische ontstekingen.


Orthomoleculair betekent letterlijk 'de moleculen betreffende' en is erop gericht, op een natuurlijke manier, de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. Hierbij wordt gewerkt vanuit een holistische visie, met andere woorden: er wordt gekeken naar de gehele mens en leefstijl. Geen symptoombestrijding, maar er wordt geprobeerd de oorzaak van de klacht te achterhalen.


Het is een zeer waardevolle aanvulling op de reguliere geneeskunde, echter is het geen vervanging hiervan.

Voedselovergevoeligheid

Heeft je kind onverklaarbare klachten die mogelijk met voeding kunnen samenhangen? Met een eliminatie- & provocatie dieet kan ik nagaan of je kind intoleranties heeft. Indien nodig werk ik hiervoor met laboratoriumonderzoeken en/of bloedtesten, zodat we een zeker profiel kunnen samenstellen en jij zo de klachten van je kind voorgoed onder controle kunt houden.

Kan ik iets voor jouw kind betekenen? 

Plan vandaag nog een afspraak in!