Volwassene en voeding

Met de juiste voeding weer lekker in je vel! 


Ik kan je helpen bij:

  • Hormonale disbalans
  • Maag- en darmklachten (prikkelbare darm, leaky gut etc.)
  • Ondergewicht
  • Ontstekingen
  • Overgewicht
  • Sportvoeding
  • Vegetarische en veganistische voeding
  • Vermoeidheid
  • Vitaminetekorten
  • Voedselovergevoeligheid 


Een slechte concentratie, futloosheid, slecht slapen of nog moe de dag beginnen, een opgeblazen gevoel, terugkerende buikpijn, of een onzuivere huid... Iedereen heeft vast wel eens een van deze klachten ervaren. Bij sommigen keren ze zelfs regelmatig terug. 


Vaak realiseren we ons niet dat voeding een belangrijke sleutel kan zijn in het oplossen van dergelijke klachten en dus kan staan voor een geweldig gezond gevoel! En dit is waar ik mijn kennis van diëtetiek en natuurvoeding/orthomoleculaire geneeskunde voor inzet.


Of je nu een heel specifieke voedingsgerelateerde klacht hebt of op zoek bent naar een gezondere leefstijl in het algemeen, ik help jou de oplossing vinden die bij jou past. Want ieder lichaam is uniek en dient ook zo behandeld te worden.

Haar visie is geen dieet, maar een levensstijl. Doordat ze deze wijze verkiest boven ‘maandag gaan we beginnen en dan het roer om’, maakt het dat ik en mijn partner nog steeds de levenswijze volgen die nu als normaal wordt beschouwd.

M. van Velzen 

Sandra heeft mij onder andere laten zien wat suikers zoal met je energie level doen en hoe ik vervangende maaltijden en tussendoortjes kan bereiden. Ik heb nu veel meer energie en ben hierdoor ontzettend dankbaar voor alle hulp en advies. Een echte aanrader voor mensen met moeheidsklachten!

K. van Vliet

Ik had al diverse diëten geprobeerd vanwege aanhoudende darmklachten, maar bij Sandra echt de goede begeleiding mogen krijgen! Via een eliminiatiedieet weet ik nu wat ik beter kan laten staan en dat resulteert erin dat ik mijn broeken weer pas en weer lekker in mijn vel zit!

M. Hoog 

Dit is wat ik voor jou kan doen

Een gezond gewicht bereiken 

Een gezond gewicht bereiken, of je nu wilt aankomen of afvallen, doe je niet met een dieet. Ja, dit kan even werken. Toch boek je hiermee geen blijvende resultaten. Om écht een langetermijn succes te behalen, help ik mijn cliënten met het bereiken van een leefstijlverandering. Hierbij stel ik op basis van de hulpvraag een persoonlijk advies samen dat past binnen jouw eigen (gewenste) leefstijl. Ik kijk hier naar het totaalplaatje van voeding, beweging en ontspanning, want al deze pijlers vormen de basis van jouw succes. Ik leer jou waar jouw knelpunten zitten zodat je je mindset kunt veranderen. 

Hormonen in balans brengen

Ongewenst gewichtstoename? Huidklachten? Een onregelmatige cyclus? PCOS? Zomaar een greep uit wat gevolgen van een disbalans in je hormonen. Herken je jezelf hierin? Dan kan ik je helpen! Door middel van een praktisch advies op maat met de pijlers voeding, beweging & ontspanning krijg jij jouw hormonen weer in balans.

Verlichten van maag- en/of darmklachten 

Je weerstand begint in je darmen. Zit het daar niet lekker, dan voel je je vaak algeheel niet lekker. Bij nagenoeg alle maag- en/of darmklachten en/of bij prikkelbare darm syndroom kun je bij mij terecht. Hierbij maak ik gebruik van mijn specialisatie in het FODMAP-dieet (bij prikkelbare darm syndroom) en de orthomoleculaire darmtherapie. Op basis van jouw klachten stel ik een advies op maat samen. Praktisch en haalbaar, zodat jij weer vol energie de dag tegemoet kunt gaan! 

Advies vanuit de natuurvoeding   

Mijn basis in de reguliere diëtetiek vul ik aan met een specialisme in de natuurvoeding, dat uitgaat van de orthomoleculaire voedingsinzichten. Orthomoleculair betekent letterlijk 'de moleculen betreffende' en is erop gericht op een natuurlijke manier de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. Dit is waarom ik werk vanuit een holistische visie. Met andere woorden: ik kijk naar de gehele mens en leefstijl en doe niet aan symptoombestrijding. Samen met jou probeer ik de oorzaak van de klacht te achterhalen. om vervolgens juist die weg te nemen. Dat zorgt voor blijvend resultaat!

Advies bij sportvoeding 

Ben jij sporter en wil je tips voor het behalen van betere resultaten? Of wil je advies voor een praktisch voedingsschema gebaseerd op de juiste macronutriëntenverdeling die voor jou van toepassing is? Of heb je andere vragen die aan sport en voeding gerelateerd zijn? Ook dan kun je bij mij terecht. 

Praktische hulp bij voedselovergevoeligheid

Vermoed je een voedselovergevoeligheid? Met een eliminatie- & provocatie dieet kan ik intoleranties helpen achterhalen. Indien nodig, werk ik ook met laboratoria onderzoeken en/of bloedtesten.Hulp bij detoxen

Voor iedereen die toe is aan een periodieke gezondheidsboost door voeding, heb ik een 21-daags mild detox programma opgesteld. Hiermee kun je onder begeleiding-op-afstand zelf aan de slag met detoxen. De 21 Day Detox is een mild detoxprogramma waarmee jij kunt ervaren wat het is om je lichaam een reset te geven. Een compleet 21-daags programma dat jou laat voelen hoe het is om jezelf een tijdje écht gezond te voeden!