Over Foodsz

Praktische handvatten om je energiek, fit en happy te voelen!

Onder de naam Foodsz help ik, diëtist en lifestyle coach Sandra Schakel-Zuidhoek, kinderen en volwassenen met voeding en andere leefstijlaanpassingen gezonder te leven en zich zo energiek, fit en happy te voelen. Ik doe dit vanuit mijn praktijken in Amsterdam en Haarlem, maar ook online. Omdat iedereen het verdient om vol energie en in volle gezondheid het leven door te gaan!

Over mij

Ik vind het belangrijk dat voeding leuk blijft en je ervan kan genieten. Daarom doe ik niet aan diëten, maar aan leefstijlverandering die met een combinatie van aanpassingen in je voedingspatroon, leefstijl en motivatie zorgt dat jij je succes behaalt. Dit is een proces en daar help ik je graag bij!


Sinds 2010 ben ik werkzaam als diëtist. Ik ben mijn loopbaan van start gegaan als diëtist in het ziekenhuis en in de thuiszorg. Sinds 2014 werk ik in mijn eigen praktijk.  Met veel energie en passie houd ik mijn kennis hoog door vakliteratuur te lezen en ontwikkelingen op het gebied van voeding & gezondheid te volgen. Ik ben kwaliteitsgeregistreerd en lid van de NVD. Mijn kracht ligt in het bieden van een goed luisterend oor en praktisch toepasbaar maken van dieetadviezen.


Ik werk vanuit een holistische visie, wat inhoudt dat ik kijk naar het geheel van factoren. Ik noem het ook wel "de succesformule" van voeding, leefstijl & mindset. Ieder mens is uniek en verdient dan ook een advies op maat!


Wegens langdurige darmklachten, huidklachten en een laag energieniveau heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in de natuurvoeding, orthomoleculaire voeding en ayurveda. Doordat ik een brede kennis heb op het gebied van voeding en zelf bepaalde klachten heb ervaren, weet ik hoe belangrijk het is om niet te streng met diëten bezig te zijn. Voeding staat niet op zichzelf, maar het draait allemaal om balans tussen de juiste voeding, leefstijl en mindset. Ik vind het interessant om een brede kennis van voeding te hebben, maar ik werk als diëtist evidence based.
Daarbij heb ik me de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van darmklachten, overgewicht en kinder eetcoaching bij kinderen met overgewicht. Regelmatig volg ik diverse scholingen en cursussen om mijn kennis verder uit te breiden, hiermee houd ik mijn kennis up-to-date. Ik sta als diëtist geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. 


Ik doe niet klakkeloos mee met hypes, maar bekijk het lichaam als uniek. Daarbij ga ik op zoek naar de oplossing. Om een leefstijlverandering te maken en dit daadwerkelijk vast te houden, is tijd nodig. Daarom sta ik voor lange termijn begeleiding.

Mijn diensten

Kind & voeding

Tijdens de verschillende levensfasen van een kind kunnen diverse voedingsvraagstukken opspelen, van allergiëen tot gewichtsproblemen. Bij Foodsz kun je terecht voor doelgericht advies en begeleiding.

Zwanger & voeding

Ben je zwanger, net bevallen of heb je een zwangerschapswens? Foodsz kan helpen met je voeding. Tijdens de zwangerschap is het immers belangrijk je goed te voeden, zowel voor jezelf als voor je kindje!

Volwassene & voeding

Heb jij te kampen met voedingsgerelateerde problematiek? Of zoek je naar specifiek advies bij je voeding en lifestyle? Foodsz helpt volwassenen zoals jij met op maat gesneden voeding- en dieetadvies.

Locaties

Inmiddels is Foodsz hard gegroeid en heb ik twee locaties, in Amsterdam en in Haarlem. Op deze locaties, maar ook daar buiten, werk ik samen met andere disciplines voor een zo breed mogelijke aanpak. Denk hierbij aan kindercoaches, natuurgeneeskundig therapeuten, psychologen, verloskundigen, yogadocenten, osteopaten ed. 

Wat anderen over mij zeggen

"Een echte aanrader voor mensen met moeheidsklachten!"

Wegens mijn moeheid en lage energie level ben ik bij Sandra terecht gekomen. De intake was een erg fijn en professioneel gesprek, ook had ik het gevoel dat ik alles aan haar kwijt kon. Het advies is duidelijk en heel behulpzaam geweest. Ze heeft mij onder andere laten zien wat suikers zoal met je energie level doen en hoe ik vervangende maaltijden en tussendoortjes kan bereiden. De recepten zijn erg lekker en leuk om te maken! Wat mij verbaasde was dat ik na een aantal dagen al een stuk energieker was, dit heeft mij geholpen om mijn nieuwe eetpatroon vast te houden. Nog steeds gebruik ik dagelijks haar advies en ben ik bewuster gaan eten. Ik heb nu veel meer energie en ben hierdoor ontzettend dankbaar voor alle hulp en advies. Een echte aanrader voor mensen met moeheidsklachten!

K. van Vliet 

 • “Haar visie is geen dieet, maar een levensstijl" 

  Wat zo prettig is aan de begeleiding van Sandra is dat er geleidelijk en vol compassie naar een gezamenlijk doel gestreefd wordt. Ze bekijkt haar advies van een menselijke kant en kiest voor een advies wat bij jou past. De omslag naar een nieuwe levensstijl wordt niet van de één op andere dag gekozen of bedacht. Haar visie wordt niet opgelegd, maar er ontstaat een gezamenlijk advies dat elke keer verrijkt kan worden wanneer je daar aan toe bent. De ‘stapjes’ die ze met jou samen zet gaan geleidelijk zodat je de nieuwe levensstijl gemakkelijker kan aanvaarden. Doordat ze deze wijze verkiest boven ‘maandag gaan we beginnen en dan het roer om’, maakt het dat ik en mijn partner nog steeds de levenswijze volgen die nu als normaal wordt beschouwd.

  M. van Velzen 

 • "Ik zou het Detox Programma aan iedereen aanraden!"

  Ik als fanatieke sporter heb veel gehad aan het Detox Programma van Foodsz. Aan het begin had ik het zwaar, maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Ik ben 4 kg kwijtgeraakt in 21 dagen en tot op heden zijn ze er nog steeds af! Niet dat ik de detox gedaan heb om af te vallen, maar het is een leuke bijzaak. Ik zou het iedereen dan ook aanraden!

  A. Boldt

 • Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.

  Benieuwd wat ik voor jou kan doen?

  Plan vandaag nog een kennismaking!

  Foodsz is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten, Natuur Diëtisten Nederland en het Kwaliteitsregister Paramedici.