Over Foodsz

Praktische handvatten om je energiek, fit en happy te voelen!

Onder de naam Foodsz inspireer ik, voedingscoach & kindereetcoach Sandra Schakel-Zuidhoek, kinderen en volwassenen met voeding en andere leefstijlaanpassingen gezonder te leven en zich zo energiek, fit en happy te voelen. Omdat iedereen het verdient om vol energie en in volle gezondheid het leven door te gaan! Per 1 januari 2019 stop ik met het draaien van consulten. Wel blijf ik recepten en tips delen via de blog! 

Over mij

Ik vind het belangrijk dat voeding leuk blijft en je ervan kan genieten. Daarom doe ik niet aan diëten, maar aan leefstijlverandering die met een combinatie van aanpassingen in je voedingspatroon, leefstijl en motivatie zorgt dat je succes behaalt. 


In 2010 ben ik afgestudeerd als diëtist. Ik ben mijn loopbaan van start gegaan als diëtist in het ziekenhuis en in de thuiszorg. Van 2014-2019 heb ik mijn eigen praktijk gedraaid vanuit een holistische visie, wat inhoudt dat ik kijk naar het geheel van factoren. Ik noem het ook wel "de succesformule" van voeding, leefstijl & mindset. Ieder mens is uniek en verdient dan ook een advies op maat! Per 2019 ben ik enkel online actief voor het delen van recepten & tips. 


Wegens langdurige darmklachten, huidklachten en een laag energieniveau heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in de natuurvoeding, orthomoleculaire voeding en ayurveda. Doordat ik een brede kennis heb op het gebied van voeding en zelf bepaalde klachten heb ervaren, weet ik hoe belangrijk het is om niet te streng met diëten bezig te zijn. Voeding staat niet op zichzelf, maar het draait allemaal om balans tussen de juiste voeding, leefstijl en mindset. 
Daarbij heb ik me de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van darmklachten, overgewicht en kinder eetcoaching bij kinderen met overgewicht. 


Ik doe niet klakkeloos mee met hypes, maar bekijk het lichaam als uniek. Daarbij ga ik op zoek naar de oplossing. Om een leefstijlverandering te maken en dit daadwerkelijk vast te houden, is tijd nodig. 

Mijn aandachtsgebieden

Kind & voeding

Tijdens de verschillende levensfasen van een kind kunnen diverse voedingsvraagstukken opspelen, van allergiëen tot gewichtsproblemen. Foodsz geeft je tips en recepten.

Zwanger & voeding

Ben je zwanger, net bevallen of heb je een zwangerschapswens? Tijdens de zwangerschap is het belangrijk je goed te voeden, zowel voor jezelf als voor je kindje! Foodsz deelt tips en recepten.

Volwassene & voeding

Heb jij te kampen met voedingsgerelateerde problematiek? Of zoek je naar specifiek advies bij je voeding en lifestyle? Foodsz deelt verschillende tips en recepten bij diverse klachten en symptomen. 

Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

"Een echte aanrader voor mensen met moeheidsklachten!"

Wegens mijn moeheid en lage energie level ben ik bij Sandra terecht gekomen. De intake was een erg fijn en professioneel gesprek, ook had ik het gevoel dat ik alles aan haar kwijt kon. Het advies is duidelijk en heel behulpzaam geweest. Ze heeft mij onder andere laten zien wat suikers zoal met je energie level doen en hoe ik vervangende maaltijden en tussendoortjes kan bereiden. De recepten zijn erg lekker en leuk om te maken! Wat mij verbaasde was dat ik na een aantal dagen al een stuk energieker was, dit heeft mij geholpen om mijn nieuwe eetpatroon vast te houden. Nog steeds gebruik ik dagelijks haar advies en ben ik bewuster gaan eten. Ik heb nu veel meer energie en ben hierdoor ontzettend dankbaar voor alle hulp en advies. Een echte aanrader voor mensen met moeheidsklachten!

K. van Vliet 

 • “Haar visie is geen dieet, maar een levensstijl" 

  Wat zo prettig is aan de begeleiding van Sandra is dat er geleidelijk en vol compassie naar een gezamenlijk doel gestreefd wordt. Ze bekijkt haar advies van een menselijke kant en kiest voor een advies wat bij jou past. De omslag naar een nieuwe levensstijl wordt niet van de één op andere dag gekozen of bedacht. Haar visie wordt niet opgelegd, maar er ontstaat een gezamenlijk advies dat elke keer verrijkt kan worden wanneer je daar aan toe bent. De ‘stapjes’ die ze met jou samen zet gaan geleidelijk zodat je de nieuwe levensstijl gemakkelijker kan aanvaarden. Doordat ze deze wijze verkiest boven ‘maandag gaan we beginnen en dan het roer om’, maakt het dat ik en mijn partner nog steeds de levenswijze volgen die nu als normaal wordt beschouwd.

  M. van Velzen 

 • "Ik zou het Detox Programma aan iedereen aanraden!"

  Ik als fanatieke sporter heb veel gehad aan het Detox Programma van Foodsz. Aan het begin had ik het zwaar, maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Ik ben 4 kg kwijtgeraakt in 21 dagen en tot op heden zijn ze er nog steeds af! Niet dat ik de detox gedaan heb om af te vallen, maar het is een leuke bijzaak. Ik zou het iedereen dan ook aanraden!

  A. Boldt

 • Heb je vragen, of wil je contact leggen?

  Foodsz is aangesloten bij Kwaliteitsregister Paramedici.