7 tips om je goede voornemens vol te houden
04 januari 2016 

7 tips om je goede voornemens vol te houden

Het nieuwe jaar is van start en dat betekent tijd voor goede voornemens! De sportscholen zijn bomvol, detox-en is deze maand extreem populair om de kerstkilo’s er weer vanaf te krijgen en je laatste restje kerstkransjes raak je aan de straatstenen niet kwijt. Happy New Year!

De eerste weken lukt het allemaal wel om je goede voornemens vol te houden, maar al gauw val je weer terug in je oude patroon. Herkenbaar? Wat is jouw goede voornemen voor dit jaar? Want geef toe, onbewust spreek je toch vaak wel iets met jezelf af.

Om ervoor te zorgen dat je je goede voornemens volhoudt, heb ik hierbij 7 tips voor je:

1. Wees realistisch

Ga voor haalbare voornemens, waarbij er ook resultaat te behalen valt. Want, succesjes mogen gevierd worden! Als je een groot doel stelt, bv. “ik wil 30 kilo afvallen”, hak dit doel dan in kleinere subdoelen.
Stel ook niet teveel voornemens, maar start met 1 voornemen welke je daadwerkelijk kunt volhouden. Maak ook de termijn niet te lang, begin eens met een maand en bekijk hierna in hoeverre je je aan je voornemen hebt gehouden.

2. Maak je voornemen smart

Concretiseer je voornemen, zodat duidelijk is waar je naartoe werkt en zodat je weet wanneer je een succesje kunt vieren.

3. Bekijk wat er nodig is om het voornemen te doen slagen

Stel, jouw voornemen is: “Ik ga gezonder eten, want ik wil meer energie hebben en lekkerder in mijn vel zitten.” Dat is een leuk voornemen, maar hoe ga je er dan voor zorgen dat dit slaagt?

4. Zie je einddoel alvast voor je

Wanneer je al voor je ziet hoe lekker jij straks in je vel zit omdat je meer bent gaan sporten en bent afgevallen, dan motiveert dit jou om door te zetten.

5. Stel positieve voornemens

Positiviteit is key! Zeg niet: ik ga niet meer snoepen, maar spreek bv met jezelf af: ik mag maximaal 1x per week iets lekker ongezonds en daar ga ik dan ook optimaal van genieten.

6. Houd je vooruitgang bij

Wanneer je je progressie bijhoudt, zie je daadwerkelijk de vooruitgang en dat motiveert. Maak bijvoorbeeld een voor- en na foto. Of houd een schriftje bij met hoe je je voelt op 1 januari en een maand later en kijk of er verschil is.

7. En tot slot: wees lief voor jezelf!

Ga je de fout in, straf jezelf dan niet af. Fouten mogen gemaakt worden. Pak de draad echter wel meteen weer op, dan is er niets aan de hand.

Normaal gesproken doe ik niet aan goede voornemens, maar dit maal heb ik er wel een en dat is: focus! Focus in de breedste zin van het woord. Dat houdt in dat ik productiever wil zijn en dus met 1 taak tegelijk bezig ga zijn, maar ook focus op waar mijn hart ligt.
Stay tuned!

Wil jij persoonlijke begeleiding bij het volhouden van jouw goede voornemens(s)? Meld je aan voor het Gratis kennismakingsgesprek om te zien waarin ik jou kan ondersteunen.

Liefs,

Sandra

favicon foodsz 57x57

Over de schrijver
Reactie plaatsen