Boter in je koffie?

Bulletproof koffie, oftewel koffie met grasboter en kokosolie, is al een tijd een hype in Amerika en ook in Nederland zie ik dit verschijnsel steeds vaker. Bij de gedachten aan boter in mijn koffie, loopt het water niet direct in m’n mond.. Maar ik vind altijd dat ik alles moet proberen zonder dat ik er een mening over kan vormen, dus ook aan deze hype moest ik geloven!

Waarom zou je boter in je koffie doen?

Bedenker Dave Asprey vindt het een wonderdrankje; verrijkt met gezonde vetzuren waardoor je de dag start vol energie en direct je goede vetten binnen hebt gekregen. Geen cafeïnerush, maar juist urenlang energie. Het is wel belangrijk dat je kiest voor de juiste vetten, zoals grasboter/ghee en extra vierge kokosolie. Lees hier meer over Bulletproof coffee (de echte).

Dan nu, het recept!

Hoe maak je het?

(Of je 1 of 2 koppen koffie wilt maken, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Oorsponkelijk zweert Dave Asprey bij de dubbele lading, maar persoonlijk drink ik slechts de hoeveelheid van 1 kop per keer. Pas aan je voorkeur de hoeveelheden in onderstaand recept aan).

  • Zet 1 à 2 koppen koffie
  • Doe de koffie hierna samen met 1 à 2 el grasboter (of 1 à 2 el ghee) en 1 à 2 el kokosolie (of 1 à 2 el Brain Octane™) in de blender en blend voor ongeveer 25 seconden, tot er een romig laagje ontstaat
  • Voor extra smaak: voeg naar wens kaneel toe, of kies eens voor de frisse smaak van kardemom.

Eerlijk is eerlijk.. ik heb het geprobeerd, maar of ik het lekker vond? Allemaal leuk die hypes, maar ik kan genoeg andere manieren bedenken om voldoende gezonde vetzuren binnen te krijgen ;-) Verie daarentegen is fan en in dit bericht vertelt ze je waarom. Duidelijk dus, over smaak valt niet te twisten.

Heb jij de bulletproof koffie al geprobeerd? Als je een lekkere versie heb, hoor ik het graag, dan waag ik me er misschien nog eens aan!

Over de schrijver
De voordelen van Bulletproof Coffee | Foodsz.nl
Door

De voordelen van Bulletproof Coffee | Foodsz.nl

op 02 May 2016

[…] een jaar geleden schreef Sandra over bulletproof coffee, ofwel: koffie met boter en kokosolie. Deze hype uit de Verenigde Staten heeft in rap tempo ook […]

De voordelen van Bulletproof Coffee | Foodsz.nl
Door

De voordelen van Bulletproof Coffee | Foodsz.nl

op 02 May 2016

[…] een jaar geleden schreef Sandra over bulletproof coffee, ofwel: koffie met boter en kokosolie. Deze hype uit de Verenigde Staten heeft in rap tempo ook […]

Reactie plaatsen