Download mijn Succesformule!
Direct Toegang
X
Download mijn Succesformule!
50% Complete
In 25 simpele stappen lekker in je vel

Page content

article content

‘Gezonde’ bounty taart

Gisteren had ik na het bijwonen van een festival nogal een drukke reisdag. Van de veerpont stapte ik op de bus, vervolgens weer op een andere bus en daarna in de trein. Alles sloot naadloos op elkaar aan en zo slaagde ik er onderweg nauwelijks in iets te eten te fiksen. Niet dat ik over zo’n voorspoedige reis iets te klagen heb natuurlijk! Alleen wil het feit dat het op zo’n moment lastig is iets anders te kopen dan broodjes, snoep of koek…

Omdat ik dol ben op kokos, besloot ik dus maar een Bounty te kopen.

Terwijl ik mijn kokos-chocoladereep oppeuzelde, keek een van mijn reisgenoten mij verwonderd aan. “Ik had gedacht dat jij zulke dingen niet eet”, zei ze tegen mij. Stiekem moest ik daar wel een beetje van glimlachen. Ik mag dan een Health Junkie zijn, toch hanteer ik nog altijd ik de 80/20-regel (80% van wat ik eet kan zich kwalificeren als gezond, 20% wat minder) en eet ik bij tijd en wijlen ook wel eens junkfood.

Eenmaal thuisgekomen, zette die Bounty me toch aan het denken. Er zitten bergen suiker in zo’n candyreep, wat er mede aan bijdraagt dat hij zo smaakt naar meer. Van suiker krijg je namelijk snel cravings. Maar zou het ook mogelijk zijn een lekkere Bounty te maken die gezond is?

Best een uitdaging, dacht ik zo. En dus ging ik aan de slag.

Na wat experimenteren, kwam ik op de ultieme ‘gezonde’ Bounty. Of nou ja Bounty… Eigenlijk is het een bounty taart. Ik vond de bodem er namelijk zo lekker bij, dat ik deze niet kon weglaten. Stiekem doet deze bounty taart elke echte Bounty verbleken. Althans, zo oordelen mijn proefpersonen en ikzelf šŸ™‚

Ik schrijf ‘gezond’, omdat deze Bounty geen geraffineerde suikers bevat. Dat wil echter niet zeggen dat er geen suiker in zit, want ik vind persoonlijk toch dat Bounty’s een beetje zoet mogen smaken. Daarom heb ik dadels en wat agavesiroop toegevoegd, die je naar wens kunt weglaten, of naar jouw eigen smaak kunt opschalen. Persoonlijk vind ik de bounty taart met de hoeveelheden in het recept hieronder overigens precies zoet genoeg.

De taart is glutenvrij en lactosevrij. Ik ben heel benieuwd of jij hem net zo lekker vindt als ik en mijn proefpersonen!

Het recept

Ingrediƫnten

Voor een springvorm van 20cm diameter

Bodem:

 • 70 gram geraspte kokos
 • 140 gram medjoul dadels, geweekt
 • 80 gram amandelen
 • 1 el rauwe cacao poeder
 • snuf (himalaya)zout

Vulling:

 • 1 blikje kokosmelk > waarvan je alleen de room gebruikt (gekoeld bewaren)
 • 2 el kokosolie
 • 100 gram geraspte kokos
 • 150 gram geweekte cashewnoten (>5u geweekt)
 • 1-2 el agavesiroop naar wens

Topping:

 • 1 reep pure chocolade >85% cacao
 • 1 el agavesiroop naar wens

Bereidingswijze

 1. Week de cashewnoten minimaal 3 uur in water (liefst meer dan 5 uur). Week de dadels een kwartier;
 2. Blend de ingrediƫnten voor de bodem tot een samenhangend deeg en bekleed de bodem van de springvorm hiermee. Het moet goed plakkerig zijn. Is dit niet het geval, voeg dan een extra dadel toe;
 3. Zet hierna even in de vriezer/koelkast;
 4. Verwarm de kokosolie au bain marie. Doe hierna alle ingrediƫnten voor de vulling in de keukenmachine en blend;
 5. Smeer de vulling uit over de bodem en zet weer even in de koeling;
 6. Verwarm de reep chocolade au bain marie en voeg naar wens agavesiroop toe. Schenk de gesmolten chocolade over de taart en zorg dat de chocoladelaag goed verspreidt over de taart. Laat nu opstijven gedurende minstens 4 uur.

Tips:

 • Zet je blikje kokosmelk van tevoren in de koelkast, zodat de room goed kan scheiden van het vocht!
 • Bewaar deze chocoladetaart in de koelkast. Leftovers kun je prima in de vriezer bewaren.

gezonde bounty taart
gezonde bounty

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sandra
Onder de naam Foodsz help ik, diƫtist en lifestyle coach Sandra Schakel-Zuidhoek, kinderen en volwassenen met voeding en andere leefstijlaanpassingen gezonder te leven en zich zo energiek, fit en happy te voelen. Ik doe dit vanuit mijn praktijken in Amsterdam en Haarlem, maar ook online. Omdat iedereen het verdient om vol energie en in volle gezondheid het leven door te gaan!

Comment Section

1 reactie op “‘Gezonde’ bounty taart


Door Fadoua op 22 oktober 2018

Lekker gezond ga ik een keer maken.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.