Healthy snack: geroosterde kikkererwten

Op zoek naar een gezonde snack? Van geroosterde kikkererwten maak je in een handomdraai een gezonde, knapperige borrelnoot. Kikkererwten zijn een bron van vezels en eiwitten. Door ze te roosteren in de oven worden ze lekker crunchy! En juist, die crunch van een borrelnootje, daar doen we het voor!

Ik ben inmiddels helemaal fan en gebruik deze healthy borrelnootjes om mijn salades te pimpen, als lekker tussendoortje en door curry’s. Hier gebruik ik gedroogde kikkererwten voor welke ik wel en kook en vervolgens in porties in de vriezer bewaar. Van een deel maak ik hummus, nog zo’n favoriet! En de rest gebruik ik om te roosteren. Om het leuk te houden, varieer ik met kruiden en specerijen. Ik neem je mee naar mijn favoriete basis recept:

Benodigdheden:

(voor 1 bakje)

 • 200 gr kikkererwten (uit blik of zelf voorgekookt)
 • 2 el kokosolie
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl zwarte peper
 • snuf himalayazout

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
 2. Verwarm de kokosolie au bain marie;
 3. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat en rooster in 30 minuten krokant. Hussel na 15 minuten even door elkaar tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Enjoy!! 

Tips:

 • Voeg ze toe aan je salade, mega lekker!
 • Je kunt eindeloos variëren met specerijen! Denk bijvoorbeeld aan knoflookpoeder & komijn of ga voor de spicy variant met cayennepeper & paprikapoeder
Over de schrijver
Reactie plaatsen