Homemade bananenijs

Nu de eerste zonnestralen in aantocht zijn, is het tijd voor IJS! En wat is er nu leuker & bovendien lekkerder dan zelf ijs maken?

De basis van lekker romig ijs is diepgevroren banaan. Zelf vries ik mijn rijpe bananen (met van die bruine vlekken) altijd in (zonder schil en in plakjes), zo grijp ik nooit mis! Zelf ijs maken is daarmee echt super easy. En bovendien ook ontzettend lekker & gezond! Hierbij het recept van een van mijn favoriete homemade bananenijs recepten, waarbij je je meteen op een tropisch eiland waant 😉

Benodigdheden:

Voor 1 portie ijs

  • 1 diepgevroren rijpe banaan
  • 100 gram mango
  • klein scheutje kokosmelk
  • 1 el cacaonibs
  • Blender of staafmixer

Bereiding:

Blend het fruit samen met een scheutje kokosmelk tot een romig geheel en bestrooi met de cacaonibs. That’s all! Enjoy 🙂

Tips:

  • Kies voor diepgevroren bananen (minimaal 6u in de diepvries) voor extra romig ijs!
  • Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor diepvries mango blokjes, zo hoef je niet te wachten op een mooie rijpe mango, maar heb je altijd iets voor handen
Over de schrijver
Reactie plaatsen