Kleurrijke barbecue (4x recept)
19 juli 2016 

Kleurrijke barbecue (4x recept)

Gisteren schreef ik een bericht met gezonde barbecue tips. Superleuk natuurlijk (al zeg ik zelf). Toch besefte ik me vandaag dat ik misschien nog iets mag doen om die tips praktisch te maken. Ik kan dan wel lekker lullen over groenten op de barbecue, gekarameliseerd fruit, kleurrijke gerechten en zelfgemaakte sausjes, maar hoe maak je die (lekker)?

Sandra en ik vroegen ons dat ook af. Een tijdje terug doken wij daarom de keuken in om verantwoorde barbecue recepten te bedenken. Een superleuk proces waar wij met volle teugen van hebben genoten, niet in het minst om de ge-wel-dige gerechten die we uiteindelijk op tafel zetten. Vraag maar aan onze vriendin Chiara, die mee mocht helpen opeten.

We bedachten zoveel lekkere recepten, dat we hebben besloten deze te bundelen in een receptenboek: VEGGIE BBQ FEST. Dit kleurrijke boek is nu als e-book verkrijgbaar voor de zomerse prijs van €17,-. Het bevat meer dan 50 gerechten met groenten (en fruit) in de hoofdrol, variërend van dips tot salades, van drankjes tot desserts en van gegrilde groeten tot goed gevulde vegaburgers. Heel veel yumminess on a plate!

Dat boek kan je dus kopen, als je zin hebt eens flink uit te pakken op de barbecue en jezelf wilt laten inspireren om een waar feestmaal op tafel te zetten. Of als je gewoon af en toe en lekker fruitig drankje of een vegaburger wilt maken – de gerechten zijn namelijk echt niet alleen lekker voor de barbecue. De aanschaf is heel eenvoudig te fiksen via deze pagina op onze website.

Is dat niet al mooi, dan doe ik vandaag nog een schepje bovenop ons toch al zomerse aanbod. Ik heb nou eenmaal flink de zomer in mijn bol (en wie niet, nu vandaag de temperatuur tot een flinke 30 graden kan stijgen?!). Zodoende deel ik hieronder enkele van de recepten uit het boek: een selectie van kleurrijke spiezen voor op de barbecue!

Krijg je daar nou honger van, doe mij en jezelf een lol, steek vanavond die barbecue aan en laat me in de comments onder deze post weten wat je van de gerechten vond. En krijg je daar dan extra honger van, kan je misschien zelfs wel ons fijne receptenboek aanschaffen ;)

De gerechten vereisen niet veel werk en weinig ingrediënten, zodat je ze niet uren hoeft voor te bereiden. Wel zo passend bij een barbecue! Enkelen maken wel gebruik van een marinade, maar die kun je eventueel weglaten. Of je wacht gewoon tot morgen met de barbecue. De zon schijnt de hele week nog wel van de partij te zijn. Hoeraaaaa!

Tip: Leg je spiezen voor gebruik 10 minuten in warm water. Zo voorkom je dat ze op de barbecue ontvlammen!

Recept 1: Tropische verrassingsspies

Snijd courgette, perzik en haloumi in plakjes van ca. 2 cm. Smeer licht in met olijfolie. Rijg de plakjes om-en-om aan satéprikkers en grill ze 5 à 10 minuten op de barbecue. Besprenkel voor serveren met wat za’atar voor smaak en extra kleur.

barbecue spiezen recept

Recept 2: Gemarineerde tofu

Tofu op zichzelf kan erg saai zijn. Gelukkig kun je tofu goed marineren! Laat hiervoor de tofu eerst goed uitlekken en dep droog. Snijd dan in blokjes of repen van ca. 5 cm breed en leg deze in de marinade.

Voor de beste smaak leg je de tofu minimaal een uur en maximaal 24 uur in de marinade. Hoe langer, hoe dieper de smaak in de tofu dringt. Je kunt de tofu ook voor het marineren 10 minuten stomen in een stoommandje, dan kan je vervolgens de marineerduur tot 10 minuten beperken.

Hoe doe je het?

Mix rijstazijn, olijf-olie en tamari en sinaasappelsap in een verhouding van 1:1:1:1 en voeg wat gedroogde chilipeper en geraspte gember toe.

gemarineerde tofu spies recept

Recept 3: Fusion spies

Maak een spies met zoete aardappel, champignon en de gemarineerde tofu uit het vorige recept.

Dit doe je als volgt:

  1. Kook de zoete aardappel voor tot deze beetgaar is en snijd in blokjes van ca. 4 cm.
  2. Rijg om-en-om de tofu, zoete aardappel en een champignon aan de spies en smeer in met wat olijfolie.
  3. Grill 5 à 10 minuten op de barbecue.
  4. Besprenkel voor serveren met wat sesamzaad.

Recept 4: Auberginerolletjes

Snijd dunne plakken aubergine in de lengte af (max. 1 cm dik). Smeer deze licht in met olijfolie. Leg op de plakken een plak (buffel-)mozzarella en smeer deze in met 1 el pesto. Rol het geheel op tot rolletjes en steek er een spies door om het bij elkaar te houden. Grill
ca. 5 à 10 minuten op de barbecue.

auberginerolletjes recept

Dit zijn 4 van de meer dan 50 recepten uit ons nieuwste e-book VEGGIE BBQ FEST. hét barbecue receptenboek met groenten in de hoofdrol. Het boek is geheel vegetarisch, maar niet alleen geschikt voor de vegetarische barbecue. Je kunt de gerechten namelijk ook perfect als verrassende aanvulling bij een vleesbarbecue gebruiken!

Wil je het hele boek bestellen? Klik dan hier voor meer informatie en directe toegang.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
Reactie plaatsen