Kokosyoghurt ontbijtje

Lekkere ontbijtjes, daar ben ik dol op! En ik ben maar wat blij met kokosyoghurt, wat een uitvinding! Ik eet namelijk geen koemelkse zuivel, omdat ik me fijner voel bij een koemelkvrije leefstijl, wat betreft mijn huid & spijsvertering. Nu kan ik dus weer genieten van een lekker ontbijtje met yoghurt!

Kokosyoghurt is steeds gemakkelijker te verkrijgen en heerlijk als variatie voor het ontbijt. Helaas wel hoog in (verzadigd) vet en laag in eiwitten, dus wat mij betreft niet een product om meerdere malen per week te gebruiken. Maar dat zou ook niet goed zijn voor de variatie. Ik eet graag voldoende eiwitten, dus voeg aan de kokosyoghurt wat noten, pitten & zaden toe. Krijg ik ook nog wat onverzadigde vetzuren binnen, voor de balans 🙂

Deze topper van een ontbijtje is super easy en als je hem in een weckpotje maakt, is hij ook makkelijk om mee te nemen.

Benodigdheden:

 • 125 ml (kokos)yoghurt
 • 2 el blanke amandelen
 • 1 el lijnzaad (zelf gebroken)
 • ⅓ mango of 3 el bevroren mango stukjes
 • 1 tl cacaonibs
 • Weckpotje

Bereiding:

 1. Rooster de amandelen in een koekenpan op laag vuur
 2. Pak een weckpotje en bedek de bodem met ⅓ van de mango
 3. Vul hierna met een laagje kokosyoghurt
 4. Bedek hierna met mango en amandelen
 5. Voeg hierna weer een laagje kokosyoghurt toe tot aan de rand van het weckpotje
 6. Maak af met een topping van mango, amandelen & cocaonibs

Enjoy!!

Tip:

Je kunt hier ook nog wat zelfgemaakte granola aan toevoegen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen