Mijn favoriete herfstrecept: pompoensoep!

Mijn favoriete herfstrecept: pompoensoep!

Yes, het is weer pompoentijd!! Tijd voor mijn favoriete soep dus! Als ik deze soep maak, maak ik altijd een hele pan, zodat ik meteen een voorraadje in mijn vriezer heb; heerlijk als lunch bijvoorbeeld.

Pompoenen zitten ook nog eens boordevol voedingsstoffen: vitamine C, calcium, vezels (goed voor je darmen) en betacaroteen (goed voor je ogen en huid).

Wat heb je nodig?

  • 1 pompoen,
  • 3 winterpenen,
  • gember duimgrootte,
  • 1 theelepel kurkuma,
  • 1 theelepel kerrie,
  • 1 klein piri piri pepertje,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 witte ui,
  • 400ml kokosmelk,
  • 1l groente bouillon (zonder gist)

Bereiding:

Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Was de winterpenen en snijd in stukjes, evenals de ui en pers de knoflookteentjes. Verwarm de soeppan, voeg wat kokosolie toe en fruit de ui en knoflook. Voeg hieraan de kerrie, gember , pepertje en kurkuma toe, gevolgd door de pompoen en wortel. Goed omscheppen. Ondertussen bouillon klaarmaken en toevoegen en zo 15 minuutjes laten koken op laag vuur. Hierna blenden en kokosmelk toevoegen, eventueel nog wat pompoenpitjes als garnering en voor de crunch. Nog even goed roeren en eetsmakelijk!

Tips:

  • Koriander is ook een erg lekkere topping!
  • Voor het makkelijk schillen van de pompoen laat je deze van tevoren een half uurtje weken in heet water!
Over de schrijver
Reactie plaatsen