Recept voor verse gemberthee

Gember wordt al eeuwen gebruikt in de Aziatische keuken en heeft gelukkig ook haar intrede gedaan in het Westen. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Het heeft een heerlijk scherpe smaak die een spannend element kan toevoegen aan je gerechten.

Toch houdt niet iedereen hier direct van en is de pittigheid soms best even wennen. Ik kan je zeggen: het loont de moeite. Gember heeft namelijk heel veel goede eigenschappen. Zo wordt gember in de Chinese geneeskunde al eeuwenlang gebruikt om zijn positieve werking op de spijsvertering en de maag. Al een klein schijfje gember kan helpen om de maag te kalmeren.

Verder staat gember er om bekend stress te verminderen, en ontstekkingsremmend te werken, wat op zijn beurt weer het immuunsysteem versterkt. Het is daarom heel geschikt om te gebruiken tijdens een detox. Ook verbetert gember de doorbloeding en kan het helpen bij het verlichten van pijnlijke spieren.

Kortom: heel veel redenen om gember te drinken (buiten het feit dat het dus super duper lekker is, vind ik!). Om gemakkelijk gember binnen te krijgen, trek ik er thee van. Heerlijk voor het slapengaan en een goede manier om in te stappen als je nog niet zoveel gember gewend bent.

Hier het recept voor verse gemberthee:

Benodigdheden:

  • Stukje gemberwortel ter grootte van duimtopje
  • 1 sinaasappel
  • evt. kaneel
  • evt. klein beetje honing (koud geslingerd)

Bereiding:

Kook water, schil ondertussen de gemberwortel en snijd daarna kleine stukjes/plakjes, pers de sinaasappel uit in een theeglas. Doe de gesneden gember hierbij en giet het kokende water eroverheen. Bestrooi eventueel met kaneel of voeg een kaneelstokje toe, dat maakt de thee nóg spannender.

Enjoy!

Tip:

Gemberthee is ook super lekker in combinatie met kamille en citroensap! Of met een beetje steranijs. Laat laatstgenoemde even meekoken met het water en je thee krijgt een extra bijzondere smaak.

Over de schrijver
Joke
Door

Joke

op 14 Mar 2018

Dit ga ik zeker proberen. Klopt het dat gemberthee, bloeddruk verlagend is en vet afdrijft?

Reactie plaatsen