Seizoensgroenten van de lente

Als je van gezond eten houdt, kan je er eigenlijk niet om heen: seizoensgroenten. Wil je meer weten over deze groenten en waarom wij ze zo belangrijk vinden? Bekijk dan onze blogpost met 5 redenen om seizoensgroenten te eten. Vandaag ga ik niet verder in op de achtergrond van seizoensgroenten, maar geef ik een overzicht van de seizoensgroenten van de lente. De groenten van dit moment.

Maart

De seizoensgroenten van de maand maart zijn:

aardappelen, bloemkool, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, radijs, rammenas, rode biet, rode kool, savooiekool, schorseneren, spinazie, spruiten, uien, veldsla, witlof, witte kool, wortelen

April

Deze maand koop je volgens het seizoen:

aardappelen, andijvie, bloemkool, groene selderij, paddenstoelen, prei, raap, radijs, rode biet, spinazie, uien, witlof

Mei

In de maand mei in het seizoen:

aardappelen, asperge, andijvie, bloemkool, doperwt, groene selderij, koolrabi, paddenstoelen, prei, spinazie, spitskool, uien, witlof

Het overzicht

Voor het gemak heb ik de groenten in onderstaande afbeelding voor je op een rij gezet. Je kunt de tabel ook eenvoudig printen via het linkje:

Klik hier om de tabel te printen

seizoensgroenten van de lente - overzicht

Van zo veel keuze word ik altijd erg blij! Ik zie mezelf nu al groene smoothies op basis van spinazie maken. En heerlijke radijsjes door de salade gooien. En prei in de frittata doen. En paddenstoelenburgers in elkaar draaien. En en en… Yum!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
5 redenen om seizoensgroenten te eten | Foodsz
Door

5 redenen om seizoensgroenten te eten | Foodsz

op 03 May 2016

[…] Seizoensgroenten van de lente (maart-mei) […]

Reactie plaatsen