Vasten voor dummies

verie & bregOnlangs was Breg van de leuke blog BregBlogt.nl een weekendje op bezoek bij Verie in Amsterdam. Gezellig bijkletsen onder het genot van lekker eten en een borrel (want we houden beiden van een Bourgondische lifestyle). Toch kwam Breg voor een verrassing te staan dat weekend. Ze had namelijk geen rekening gehouden met Verie’s healthy happy lifestyle. Een paar dagen voor vertrek las ze Verie’s blogpost over Intermittent Fasting en daar schrok ze wel even van. Zou Breg nu ook aan 16 uur per dag vasten moeten geloven?

Het leverde een hilarisch weekend op, waarin zowel Breg als Verie vraagtekens leerden zetten bij hun zelfverkozen lifestyle. Breg was zo lief haar verhaal neer te pennen. En omdat wij onszelf vooral niet te serieus willen nemen, delen wij met liefde haar verhaal op onze blog!

Breg aan het woord

Verie en ik kennen elkaar al jaren. Nadat Verie 10 jaar geleden vertrok uit Maastricht – waar we elkaar leerden kennen – spreken we elkaar niet zo heel vaak meer. En zien we elkaar nog minder. Het was dus hoog tijd om weer eens goed bij te kletsen. Ongetwijfeld zouden we lekker gaan eten en borrelen, want net als ik houdt ook Verie wel van lekker (en soms ongezond) eten. Dacht ik. Tot ik een paar dagen voor vertrek Verie’s blog over ‘Intermittent fasting’ las…

Zou het wel goed komen dat weekend? Ik, die het liefst ontbijt met een broodje kroket, luncht met een bigmac en de dag eindigt met een flinke portie sushi? Die graag een wijntje en een biertje drinkt? Die verzot is op alles met slagroom? En dan Verie die haar maaltijden nuttigt tussen 12.00 en 20.00, kasten vol quinoa, hennepzaad en kokosolie heeft? Dit kon alleen maar een heel interessant expiriment worden..

Toen ik zaterdag arriveerde was het net lunchtijd. We aten een stuk van de overheerlijke rabarbertaart die Verie had gemaakt. Zelf was ik nooit op het idee gekomen en had ik er ongetwijfeld een kwak slagroom opgegooid nog voor ik zou proeven. Dat was helemaal niet nodig geweest, want de taart was echt superlekker! We gingen het huis uit voor de lunch en vonden een fijn zaakje. We namen allebei een salade. Mooi, dat lust ik graag, dus tot zo ver beviel dat eetgedrag van Veer me wel. Zo gek als ik vooraf dacht dat het was, zo normaal bleek het in de praktijk. ’s Avonds besloten we om thuis te eten. We maakten hamburgers, ovenfrietjes en salade. Als ik zag wat er allemaal in de hamburgers ging….laten we zeggen dat die spulletjes niet in mijn kast staan. Het eindresultaat was echter helemaal goed, dus mij hoorde je niet klagen.

vasten voor dummies lunch

vasten voor dummies avondeten

Zondag tegen twaalven werd ik verwend met een enorm uitgebreide brunch. Thuis bestaat het ontbijt op zondag uit wat afbakbroodjes uit de oven, een gekookt eitje en een kopje thee. Dit keer kreeg ik roerei, avocado, fluffy pancakes, hasbrowns en het was lekkerrrrr! Zou je hier nou kunnen zeggen: Verandering van spijs doet eten? Want ik likte nog net mijn bord niet af…. Wat trouwens wel grappig is: ik was rond 9.00 al wakker en heb geen enkel moment ‘honger’ of trek gehad in de uren tot we gingen ontbijten. Het wende dus snel, dat nieuwe ritme! (Overigens ging het vanzelf, niet dat jullie nu denken dat ik alleen bij Veer mocht logeren als ik mee zou vasten hè)

vasten voor dummies

Ik vind het heel interessant om meer te horen over een gezondere leefstijl, om bewuster te worden van voeding en de effecten dat het kan hebben. Ik ben echter ook iemand die snel terugvalt in oude eetpatronen, dus gezonde oplevingen duren nooit zo heel erg lang…. Toch heeft dit weekend me wel aan het denken gezet. Tussen mijn leefstijl en die hele gezondheidshype van dit moment zit ook nog een prima middenweg. Ik ontbijt overigens nooit met broodjes kroket en eet maar af en toe een hamburger hoor, dus het valt eigenlijk nog wel mee. Sinds een tijdje kook ik ook zonder pakjes en zakjes en dat is zoveel leuker en lekkerder. Fijn met kruiden strooien, proeven en uitproberen. Veel verse groenten erin en het smaakt al meteen een stuk beter.

Wie weet komt het toch ooit nog weleens goed met die gezonde leefstijl van me. Ik ga er nog eens over nadenken onder het genot van een stukje zelfgebakken taart….met slagroom!

Over de schrijver
Reactie plaatsen